החשבון שלי

איך לבחור כיריים?

איך לבחור כיריים? כיריים גז, או אינדוקציה? מידע והמלצות חמות

כן החלטה חשובה ביותר, שתשפיע על שיטת הבישול, תפעול המטבח והנוחיות
שלכם לשנים הבאות.

השוואה בין סוגי כיריים מומלצות, קצת פרטים, יתרונות וחסרונות:

כיריים גז – סוג הכיריים המוכר והנפוץ ביותר.
כיריים הפועלות על גז, חסכוניות ואינן מצריכות שימוש בחשמל. הבישול נעשה על אש גלויה,
עם אפשרות לכיוון מדויק של עוצמת הלהבות בהן תרצו להשתמש.
כיריים גז מתחממות ומתקררות במהירות ולכן אין סיבה לחשש מבישול יתר, שיטת
ההתקנה פשוטה ביותר ומצריכה רק חיבור לתשתית גז.
כיום ישנה גם אפשרות לרכישת כיריים גז עם חיישני בטיחות, לניתוק אוטומטי של אספקת
הגז במקרה של כיבוי הלהבה.
בנוסף לכך, יתרון משמעותי לכיריים גז הוא, שהן מאוד עמידות בפני שריטות ופגיעות
הקורות בזמן הבישול והניקיון.
החסרונות העיקריים הם: עיצוב מיושן, אש גלויה, היכולה להוות סיכון בבית עם ילדים קטנים
או אנשים מאוד מבוגרים, כיבוי הלהבה על ידי רוח במקרה של מיקום סמוך לחלון ועבודת
ניקוי מורכבת יותר.
לסיכום, אם חשקה נפשכם בקליית פלפלים או חצילים, או בוויסות הלהבה המושלמת לכל
מטרה ובאופן מהיר – כיריים גז יעשו את העבודה המושלמת.

כיריים אינדוקציה – כיריים בטכנולוגיה מתקדמת.
כיריים הפועלות על זכוכית קרמית, שבתחתיתה סלילים מגנטיים היוצרים חום ממוקד, רק
במקום בו הונחו סיר או מחבת.
כיריים אינדוקציה אסתטיות ביותר ומשתלבות היטב בעיצוב המטבח העכשווי, הן קלות
מאוד לניקוי והתפעול שלהן נוח ובטוח. החום המופץ באופן ממוקד מאפשר ניצול יעיל של
אנרגיה ויש אפשרות לוויסות מדויק של טמפרטורה.
החסרונות הבולטים הם: בראש ובראשונה המחיר, כיריים אינדוקציה הן היקרות ביותר
בהשוואה לכלל סוגי הכיריים בשוק, כמו כן, יש צורך בשימוש בסירים ומחבתות ייעודיים כך
שההוצאה כוללת גם רכישת כלי בישול.
בנוסף, הן מצריכות התאמת תשתית, התקנה לא פשוטה ולעיתים שקע תלת פאזי.
לסיכום, אם אתם לא מוכנים לוותר על עיצוב עכשווי ובישול מדויק, כיריים אינדוקציה הן
בחירה מעולה.

לפני רכישת כיריים מכל סוג, יש לקחת בחשבון מספר גורמים חשובים:

  • חשוב לוודא כי המידות הפנימיות של הכיריים תואמות את החיתוך הקיים בשיש. בנוסף,
    חשוב לוודא, שהמידות החיצוניות, שהן השוליים המונחים על השיש, לא יחרגו מהמרווח
    הפנוי הקיים עבורן. כדי למדוד את המידות הפנימיות, נסתכל על רוחב החיתוך בשיש מימין
    לשמאל, על המרחק שבין חזית הכיריים לקצה האחורי ועל הגובה של המידות הפנימיות.
    לרוב, המידות הפנימיות של כיריים יהיו עומק של 49 סנטימטרים ורוחב של 56 סנטימטרים.
    הרוחב החיצוני יהיה בדרך כלל 60 ס“מ (בכיריים עם 4 מבערים).
  • יש להחליט מראש על מספר ראשי המבער הנחוצים לנו. מספר זה יכול לנוע בין ארבעה
    מבערים סטנדרטיים, לשישה מבערים מגוונים, בהתאם למטבח שלנו.
  • יש לבחור את סוג המשטח העדיף לנו, זכוכית מחוסמת או מתכת. סוג המשטח מעיד גם על יכולת העברת החום שלו. משטח זכוכית מעביר פחות חום ממשטח מתכת. במידה ויש לנו ילדים בבית, או, שהכיריים מונחות במקום מרכזי במטבח, עלינו לקחת בחשבון את סוג
    המשטח על מנת להימנע מכוויות.
  • כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע ומכרים ולבדוק אילו כיריים מומלצות יותר, ומהם הרשמים
    על כל סוג. וכמובן שהצוות המיומן שלנו עומד לרשותכם גם לכל שאלה.

הישארו מעודכנים – הטבות ומבצעים מיוחדים באתר, בפייסבוק ובאינסטגרם

לחצו כאן לדף הפייסבוק שלנו.

לחצו כאן לדף האינסטגרם שלנו.

Sansui , Shark ,Universe , Hemilton , Jeffrey Adams , Midea , Monster ,
Morphy richards , Nespresso , Ninja , Panasonic , Philips , Remington ,
Russell – Hobbs ,AKAI , Bissell , Braun , Dibea , Dyson , George Forman

למאמרים נוספים לחץ כאן.

עגלת הקניות0
אין מוצרים בעגלת הקניות!
חזרה לחנות
0